Video modul

“In akcija!”, “Rez!”, “Rabimo več svetlobe v zadnjem delu kadra!”, “Udari ga tako, da bo še mene bolelo!”, “Začenjamo s prizorom 42!”, “Približaj kamero na njen obraz.”, “Med poljubljanjem uporabi malo več strasti..”…

Če si ob zgornjih stavkih začutil/a adrenalin in so te misli že ponesle v središče snemanja najnovejše uspešnice, nominirane za viktorja kulskosti, si pravšnji/a kandidat/ka za ta modul. Ure pripravljanja na snemanje, še več ur snemanja in še več ur montiranja… Zdi se naporno, a rezultat ti povrne vse muke in zadovoljstvo te pelje na nov projekt.

 

Modul bo vodil Miha Knific (RSO, Kranj). Omejitev na modul je 15 udeležencev.

Potrebuješ telefon s kamero, lahko pa prineseš tudi kamero, snemalni fotoaparat, GoPro, kalkulator ali toaster s kamero. Če imaš prenosni računalnik, je tudi dobrodošel 😀

PROGRAM:

Filmska Delavnica

“Postprodukcija je eden bistvenih elementov celotnega produkcijskega procesa določenega video projekta, naj bo to kratek TV oglas ali celovečerni film. Ko je film posnet, smo takorekoč šele na polovici.” Tako pravi Wikipedija. In res, to da igralci odigrajo, snemalec ujame v objektiv in tonec posname zvok, je šele začetek.

Skozi nekaj enostavnih izivov, kjer bodo udeleženci sami soočeni z trenutkom po snemanju: izbiranjem najbolšega odigranega poizkusa, sestavljanjem zaporedja kadrov v zgobo, dodajanje zvokov, izbiro primerne glasbe, ki ustvari atmosfero in emocijo, barvno obdelavo slike, ki nas postavi v različna zgodovinska obdobja…se bodo srečali z dokončevanjem filma. Skozi praktične naloge spoznali kakšen je proces postprodukcije in spoznali: kam kaj sodi, kako mora kdo zveneti in kako kaj izgledati.

Skupaj z udeleženci bomo posneli material za širjenje informacij o taborniški organizaciji in ostalih temah po vaši želji.

 


Produkcija:

– snemanje z filmsko opremo

 

V postprodukcijo je vključena:

– Montaža slike

– Izdelava zvočnega zapisa

– Izdelava glasbenih podlag

– Izdelava in montaža specialnih efektov

– Barvna obdelava slike

 

Filmi, ki jih je režiral Miha:

  • 2014   Stvari, ki sem jih hotel početi s tabo (celovečerni film), RTV Slovenija 90 min
  • 2013   Persevearance/Vztrajanje (celovečerni film), v produkciji, Nukleus film, 90 min
  • 2011   Pikapolonica hoče odrasti, (animirani kratki film), Strup produkcija; 12 min
  • 2009   Srebrna koža (kratki igrani film), Start film produkcija; 7 min
  • 2009   Lovec oblakov, (kratki igrani film), Studio Arkadena; v slovenščini in angleščini, 15min
  • 2009   Lisica v lisičjem jeziku/Vixen in fox language ( animirani film), Strup produkcija; 5 min
  • 2007   Let me sleep/Noč (celovečerni film), Start film & Studio Arkadena; v švedščini, 77 min